سیستم های نگهداری

سیستم های نگهداری

سیستم های نگهداری: متاسفانه محصولات کشاورزی با همه مزایایی که برای رشد و سلامت بشر دارند اما خود بسیار آسیب پذیر و فاسد شدنی هستند. علاوه بر اینکه در کلیه مراحل کاشت، داشت وبرداشت باید کاملاً مراقبت شوند بلکه بعد از برداشت نیز باید بدقت مراقبت شوند

مراقبت در برداشت، مراقبت در جمع‌آوری، مراقبت در نگهداری، مراقبت در حمل و نفل و حتی مراقبت در مصرف.

محصولات کشاورزی در بازه زمانی که رسیده میشوند باید برداشت شوند وگرنه فاسد خواهند شد  برای جلوگیری از فاسد شدن محصول بعد از برداشت یا باید در فاصله خیلی کم مصرف شوند که عملاً مصرف همه محصول مقدور نیست یا باید با شرایط خاصی وارد بازار شوند و یا با انجام فراوری‌های خاصی مثل شور کردن، ترشی کردن، شیرین کردن، خشک کردن و یا با آبگیری و یا با روشهای سنتی نگهداری محصول، زمان فاسد شدن را به تاخیر انداخته و در طول سال مصرف کرد.

معمولاً از آنجا که حجم تولیدی خیلی بیشتر از مصرف هست بنابراین همه محصول را نمی‌شود با اعمال فراوری نگهداری کرد..

پیشرفت دانش و تکنولوژی اجازه داده است  برای هر محصول سردخانه یا سردخانه‌هایی با شرایط متناسب با محصول ساخته شود. برای هر محصول روش بسته بندی مخصوص بکار گرفته شود  کشاورزان بتوانند محصولات خود را در این سردخانه‌ها ذخیره کرده و در مواقع مناسب وارد بازار نمایند و دیگر مجبور نباشند محصول خود را با قیمت پایین ( بعضاً زیر قیمت تمام شده محصول ) بفروشند.

تیم سرباغ  با تکیه بر رسالت خویش در تلاش است  که اولاً محصول تولیدی کشاورز را بلافاصله پس از برداشت به دست مصرف کننده برساند و ثانیاً تولید کننده‌های سردخانه را متقاعد کند تا سردخانه‌ها را از حالت صنعتی به حالت خانگی تبدیل کنند بگونه‌ای که بخش عمده‌ای از کشاورزان بتوانند این سرد خانه را در ابعاد کوچکتر، با قیمت مناسب در خانه و یا در کنار مزرعه احداث کنند و محصولات خود را بدون نگرانی از زمان برداشت، فساد محصول، اشباع بازارو…در این سرخانه‌ها ذخیره نمایند و در مواقع مقتضی اقدام به فروش آنها نموده و یا وارد بازار نمایند.