معماری کلی فروشگاه – دپارتمان استور
در این سیستم هدف نهایی فروش الکترونیک و دیجیتال است. سیستم حامی کسب و کار مولد است. کشاورز معنای واقعی تولید در جامعه ماست. در حال حاضر فروش کمکی به سازمانها نیز در برنامه دیده شده است.
مدل فروشگاه دپارتمانی است. در هر دپارتمان علاوه بر محصولات سرباغ که توسط کشاورز ارائه می شود، ما غرفه هایی را برای صنایعی که به سوی سیستم سالم و ارگانیک (سازماندهی شده) در کنار فرآیند تأمین طبیعی حرکت می کنند- را هم داریم. تفکیک فضای داخلی فروشگاه با رک ها (گردونه) انجام می شود. گردونه، ارتباطی به تولید کننده ندارد، همه کشاورزان محصولاتی که هم نوع و هم کیفیت (هم درجه) هستند را با برند (مزرعه بزرگ یا روستا یا منطقه) را یکجا در یک قفسه ارائه می کنند. کشاورز باقی اطلاعات را وارد می کند که به عنوان پایه آنالیتیکس می تواند استفاده شود. این اطلاعات شناسنامه محصول را می سازد که در سایت توسط QR قابل دستیابی است.
فروشگاه های الکترونیکی و دیجیتال به علت اینکه فضای قابل مشاهده کمی دارند و افق ابعادی آنها محدود است میتوانند به شکل دپارتمان استور طراحی شوند. (یعنی در چند بخش)
- مجدد داخل وبسایت باید رک ها یا رگال های مختلف از محصولات طراحی شود.
- اول ورود به فروشگاه با یک تابلوی تبلیغاتی برای معرفی فروشگاه و یک ویترین مواجه میشویم.
- بعد از ورود به فروشگاه، پیشخوان اصلی را میبینیم.
- دپارتمان های مختلف را میتوانیم انتخاب کرده، وارد دپارتمان انتخابی شده و در خود دپارتمان هم میتوانیم پیشخوان داشته باشیم.
- رک ها و رگال های مختلف را میتوان در دپارتمان انتخابی دید. (رک ها و رگال ها هم میتوانند پیشخوان خودشان را داشته باشند)
ارسال و تحویل
از آنجایی که ما در فروشگاه مجازی هستیم، پس ارسال بخشی جدا نشدنی از فرآیند خرید است که معمولا در فروشگاه الکنرونیک به صورت بسیار جزئی وجود دارد. مواردی مثل ایجاد تغییرات پس از خرید (مثل product customization برای ارسال)
حضور (گسترش حضور فروشگاه) زمانی و مکانی و موقعیتی
- مهم این است که نمونه های مختلف از لحاظ عملکرد – موجودی انبار و ارسال و فرآیند فروش – یکپارچه باشند.
- فروشگاه دیجیتال: همین فروشگاه می تواند در رسانه های دیجیتال حضور داشته باشد. چیزی شبیه به حضور یک فروشگاه بزرگ در نمایشگاه های محلی یا وجود شعبه های کوچکتر در بسترهای مختلف
- فروشگاه فیزیکی: میتواند در محیط بازار میوه ، ترهبار ، خشکبار ، فرآورده ، گل و گیاه و … ایجاد شود یا به صورت لیست های فروش به همکار درآمده و در اختیار همکاران قرار گیرد.
مثالهایی از شیوههای متفاوت ترویج
- سرباغ میتواند برای کارکردهای (اپلیکیشن و سیستمهای) مختلف به کارگیری (deploy) شود. مثل کاربرد home automation های امروز. بسیاری از فروشگاه ها قابلیت اضافه شدن به home automation و بخش لیست ذخیره مایحتاج (inventory list) را دارند – یعنی نیازهای ضروری خانه از طریق این فروشگاه های deploy شده، قابل تامین هستند. میتوانیم بخشی داشته باشیم به نام home inventory management (مدیریت اقلام غذایی مخصوص خانه)
- وصل به نرمافزارهای مدیریت تامین سازمان ها و ارگان ها
- انبار مشترک با فروشگاه های واقعی، وصل به انبار آن ها و دریافت سفارش